3D Yazıcılar

Çatak Diş Deposu

Teknolojinin üretim sektörüne kattığı en önemli gelişmelerden biri olan 3D yazıcılar ile tıp alanında da çok önemli işlemler yapılıyor. Protez kol ve bacak gibi işlemler bu ürünün daha ileri versiyonları ile üretilebiliyor. Diş hekimliğinde de kullanılan Dental 3D yazıcılar ile protez diş parçaları gibi daha birçok işlem yapılabilir. Masaüstü kullanıma sahip bu cihazlar ile özel reçineler kullanılarak kuron da elde edebilir. Daha öncesinde bu tarz işlemler için bir haftayı geçen bekleme süresi daha da kısalmış olur. Hem zamandan hem de madden bir tasarruf sunar. 

Dental 3D Yazıcılar Ne İşe Yarar?

Bu sistemlerle birlikte yardımcı ürünlerde kullanılacaktır. Dental 3D Yazıcılar ne işe yarar noktasında bu anlamda kırık dişi göz önünde bulunduralım. Dental tarayıcılar ile kırılan dişteki o bölgenin ölçüsü alınır. Malzeme olarak hastanın tercih edebileceği dolgu çeşitleri farklı olabilir. Bu ölçü ile elde edilen protezler dişin eksik olan bölgesine yerleştirilir. Doğal diş rengiyle de uyum sağlayacak çeşitliliği vardır. Bunları diş klinikleri veya diş laboratuvarlarında da kullanabilirsiniz. Elde edilen tasarım ölçüsünü yüksek yoğunluk ve pürüzsüz yüzey ile istenen materyale dönüştürür. Birbirinden farklı dental uygulamalarda çeşitli malzemeleri kullanıma uygun hale getirir. 

Dental 3D Yazıcı Özellikleri

3 boyutlu dental yazıcılar USB bağlantısı veya WiFi bağlantısıyla çalıştırılabilir. Her model bu anlamda farklı bir özellik sunabilir. Mikron hassasiyeti, piksel ölçüsü, maksimum basım hızı, katman aralığı da aynı şekilde modellerde çeşitli rakamları verebilir. Dokunmatik ekranları üzerinden komutları kolaylıkla verilmektedir. Muayene ve laboratuvar kullanımına yönelik olarak çeşitleri vardır. Özellikleri de bu doğrultuda değişir. Muayenehanelerde ağız içi tarayıcılardan alınan ölçülerin çıkarılmasına işe yararlar. Kürleme teknolojilerine göre SLA, DLP ve LCD 3D yazıcılar olmak üzere de üçe ayrılırlar. Slicer olarak adlandırılan program ile hazırlanan datayı seçilen yazıcı ve reçine göre ayarlanır. Ayrıca objenin cihaz üzerindeki konumu da burada ayarlanır ve basıma hazır hale getirilir. Aynı anda birden fazla işlem de planlanabilir ve basılabilir. 

Dental 3D Yazıcılar İle Neler Yapılabilir?

3D yazıcıların dental işlemler alanında yapabilecekleri oldukça çeşitlidir;


  • Taçlar: Dişte kırılan parçanın yenilenmesi için taçlar oluşturulur. Bu işlem klasik yöntem hem zaman alıcı hem de maliyetlidir. Ancak 3D sistemiyle zamandan ve bütçeden tasarruf sağlanır. Bu işlemi daha çok protez diş olarak da biliyoruz.

  • Şeffaf Plaklar: Bu da daha çok diş teli kullanmak istenilmeyen durumlarda tercih edilir. Bu sistem sayesinde eğri dişlerde hizalama sağlanır.

  • Diş modelleri yapımı: Ağız içerisinde yerleşimi olmadığından reçinelerle istenen diş modeli tasarımları yapılabilir.

  • Cerrahi Kılavuz: Cerrahi işlemlerde ağız içerisinde tam oturması planlanarak hazırlanan kılavuzlar yardımıyla ağız içi taranır. Bu sayede ameliyatta tam dişleri kaplar ve sadece ameliyat bölgesinin açılmasına da imkan verir. 

İhtiyaçlarınız İle İlgili
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Projeniz / ihtiyaçlarınız ile ilgili bizimle iletişime geçin, formu doldurun size ulaşalım.