MİKRO MOTOR

Çatak Diş Deposu

Pratik, sorunsuz bir tarama deneyimi

IS 3600’ün benzersiz sürekli tarama yeteneği taramayı önemli ölçüde basitleştirerek, kararsız ellerin ve hareket eden hastaların etkisini azaltın.

  • Düzgün, kesintisiz bir düzende tarayın
  • Çift ark taramalarını hızlı ve kolay bir şekilde elde edin
  • Eksik veriler Akıllı Eşleştirme Sistemi ile tamamlanır

 

Eksik verilerle ilgili uyarı alın

Canlı tarama uyarıları, doğru bir dijital görüntü oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm temel verileri kolayca elde etmenizi sağlar.

  • Yeşil oklar, eksik bilgilerin taranması gerekli ideal yönü gösterir
  • Sarı ve yeşil renkler, taramadaki boşluklar veya oyuklar konusunda sizi uyarır
  • Uyumlu boşluk doldurma, boşlukları otomatik olarak tanımlar ve optimum estetik sonuç için uygun anatomik rengi seçer

 

Farklı taramalar farklı uçlar gerektirir

Üç farklı stilde yuvarlatılmış kenarlı, değiştirilebilir uçlar 60 defaya kadar otoklavlanabilir. Böylece sarf malzeme maliyeti düşürülmüş ve uygun sterilizasyon sağlanmış olur.

  • Standart veya normal uç, genel tarama için idealdir
  • Yan uç daha kısa ve daha düzdür, bu da hastanın bukkal bölgesine yerleştirilmesini kolaylaştırır
  • Posterior bölge için,14 mm’lik yüksekliğe sahip uç hasta konforunu artırır ve dar alanları tararken daha iyi erişim sağlar

Diş hekimliğinde en temel cihazlardan biri olan mikromotor aleti, sahip olduğu çalışma sistemi ile diş hekimlerinin önemli bir yardımcısıdır. Marka ve modeline göre çeşitlenen tasarımları ile farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Bu çeşitlilik ile birlikte diş hekimleri, tedavi ihtiyacına en uygun mikro motor seçimi yaparak hasta ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebiliyor. Dental mikromotor çeşitleri ve dental mikromotor fiyatları hakkında firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir, web sitemizden model incelemesi yapabilirsiniz. 

Mikromotor Nedir?

Genel olarak endodonti başta olmak üzere diş tedavilerinde öne çıkan mikromotor, cerrahi ve protez işlemlerinde kullanılan bir ekipmandır. Dişlerin kesilmesi, delinmesi ya da parlatılması amacıyla kullanılması, mikromotor nedir? mikromotor ne işe yarar? sorusuna cevap olarak verilebilir. Hava tahrikli ve elektrikli olmak üzere ikiye ayrılan klinik mikromotor çeşitleri, kendi içinde farklı bir çalışma sistemine sahiptir. Freze ve kesme hızları değişen bu motor çeşitleri, diş hekimi ihtiyacına göre farklı modellerde üretilmektedir. Genel yapıları gereği sesli cihazlarla olup tasarım olarak ergonomik ve eli yormayacak düzeyde hafiftir.

Mikromotor Özellikleri

Kaliteli bir diş tedavisi için kullanılan diş malzemeleri ve cihazlar son derece önemlidir. Hassas ve dar bir çalışma alanı olan ağız ve dişlerde konforlu ve profesyonel bir çalışma için diş malzemeleri de tasarım olarak ergonomik yapıdadır. Bu malzeme ve ekipmanlardan biri olan diş mikromotor çeşitleri ve modelleri, genel olarak hafif ve kolay kullanım özelliği ile diş hekimlerinin ihtiyacını karşılamaktadır. Daha detaylı bakıldığında mikromotor özellikleri arasında;

  • Hava ya da elektrikli olmak üzere farklı çalışma sistemlerine sahiptir.
  • Modeline göre sessiz çalışabilme avantajı sunar.
  • Kolay kurulum prensibi sayesinde kullanıma hazırdır.
  • Aşırı baskılarda yavaşlama ve durma özelliği sayesinde son derece güvenilirdir.
  • Hafif yapısıyla uzun süreli kullanımda eli yormamaktadır.
  • El aletleri mikromotora kolaylıkla takılıp çıkarılabilmektedir.

Mikromotor Seçimi

Diş hekimliği mikromotor kullanımı ile tedaviler daha hassas ayarda ilerlemekte olup tedavi kalitesi son derece artmaktadır. Diş hekimliğinde el aletleri, kanal tedavisi ekipmanları ve çeşitli başlıkların kullanımı için bir motor gerektiğinden klinik mikromotor cihazlar, diş hekimliğinde olmazsa olmaz ürünler arasında yerini almaktadır. Peki diş hekimleri mikromotor seçimi yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalı?

  • Öncelikle öne çıkan modellerin avantaj ve dezavantajları detaylı şekilde incelenerek her ürün hakkında bir araştırma yapılmalıdır.
  • Bunun dışında mikromotorun kullanım amacı belirlenmeli ve kullanım amacına yönelik özellikler barındıran bir cihaz seçimi yapılmalıdır.
  • Diğer bir kriter bütçe olup, bütçe aralığına uygun fiyatlara sahip bir mikromotor seçimi yapmak, diş hekimi için önemli bir avantaj yaratır.

Mikromotor Bakımı ve Temizliği

Diş kliniklerinde ya da diş laboratuvarlarında kullanılan mikromotorların uzun süre aynı kalitede kullanımı için düzenli bakım ve temizliğinin yapılması gereklidir. Ergonomik yapısıyla kolay kullanım imkanı sunan mikromotorlar, kolay temizlenebilme özelliğine sahip olduğundan başarılı bir temizleme işlemi gerçekleştirilebilir. Düzenli şekilde bakımı yapılan ve temizlenen mikromotorlar, işlevini kaybetmeden aynı hassasiyet ile uzun yıllar çalışma imkanı sunar. Bakteri ve enfeksiyonların yayılmasını önlemek amacıyla yapılan sterilize işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu parçaları dikkatli şekilde ayırarak temizliğini yapmaktır. Sterilize edilmesi gereken parçalar, otoklav cihazında kontrollü biçimde profesyonel olarak sterilize edilebilir.

Detaylı Bilgi Alın

İhtiyaçlarınız İle İlgili
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Projeniz / ihtiyaçlarınız ile ilgili bizimle iletişime geçin, formu doldurun size ulaşalım.